За само 100 дена потрошени 26.000 евра: Премиерот Ковачевски во скап „лов“ на лајкови на Фејсбук и Инстаграм

За само 100 дена потрошени 26.000 евра: Премиерот Ковачевски во скап „лов“ на лајкови на Фејсбук и Инстаграм

26.000 евра за 100 дена за лајкови на Фејсбук и Инстаграм. Нешто помалку од една минимална плата, 260 евра дневно се трошат за кревање на ... Прочитај повеќе

Владата ја замрзна цената на лебот на 33 денари, и ја укина субвенционираната струја за дел oд компаниите

Владата ја замрзна цената на лебот на 33 денари, и ја укина субвенционираната струја за дел oд компаниите

Дали Македонија од утре ќе остане без леб?! Владата и покрај заканата на пекарниците, реши да ја замрзне цената на белиот и полубелиот леб на ... Прочитај повеќе

Пендиков може да биде кривично гонет за навредите кон Македонија и Македонците- најмалку пет години затвор за бугарскиот херој?

Пендиков може да биде кривично гонет за навредите кон Македонија и Македонците- најмалку пет години затвор за бугарскиот херој?

Најмалку пет години затвор му се закануваат на Христијан Пендиков, човекот кој доби еден вид херојски статус во Бугарија, ако Обвинителството отвори постапка против него ... Прочитај повеќе

Парламентарното мнозинство ги избира министрите во Владата

Парламентарното мнозинство ги избира министрите во Владата

Со 64 односно 65 гласа ЗА, по долги две седмици конечно се изгласаа новите кадри во Владата на Ковачевски. Четворицата министри со свечена изјава се ... Прочитај повеќе

Луѓето со ретки болести, ретко добиваат помош од државата

Луѓето со ретки болести, ретко добиваат помош од државата

Доста е со лажни ветувања , 5 до 12 одамна помина , Системот не треба да биде за некого мајка за некого маќеа  - пациентите ... Прочитај повеќе