Ковачевски и Таравари се видоа, ама уште не се договорија за влез на АА во владата

Ковачевски и Таравари се видоа, ама уште не се договорија за влез на АА во владата

Пазар за министерски позиции затскриен позади таканаречена усогласеност на програмите – Aлијанса за Албанците се поблиску до Илинденска но се уште нема договор ни по ... Прочитај повеќе

Напаѓачот на Пендиков во 2009 година спасил две жени од Бугарија кога во Охрид потона бродот со бугарски туристи

Напаѓачот на Пендиков во 2009 година спасил две жени од Бугарија кога во Охрид потона бродот со бугарски туристи

Мојот син не знае за омраза и нема проблем со ничија националност, воспитан е да ги почитува подеднакво сите луѓе без оглед на вера и ... Прочитај повеќе

Пред стартот на новата производна реколта, тутунарите стравуваат од нови манипулации

Пред стартот на новата производна реколта, тутунарите стравуваат од нови манипулации

     Заради драстично намаленото производство, откупот на тутунот од ланската реколта е речиси завршен, иако законскиот рок е до 28-ми февруари. Исплашени дека престојната реколта ... Прочитај повеќе

Студентските стипендии доцнат 4 месеци, субенционрањето на оброкот еден – Шаќири  си најде оправдување

Студентските стипендии доцнат 4 месеци, субенционрањето на оброкот еден – Шаќири  си најде оправдување

Доцни исплатата на студенски и ученички стипендии за четири месеци, а доцнат и средствата за субенциониран студентски оброк. Двете исплати почнале на 27 јануари. Таа ... Прочитај повеќе

Штип бара Министерство за финансии да им ги отпише долговите за камати, пракса која досега се применувала и во другите општини

Штип бара Министерство за финансии да им ги отпише долговите за камати, пракса која досега се применувала и во другите општини

 Штипската локална самоуправа од Министерството за финансии бара ослободување од наталожените камати за кредитот кој пред дваесет години е издаден на ЈП„Исар„. Со донесување на ... Прочитај повеќе