НАЈНОВИ ВЕСТИ

Случајот „Цафери помладиот“ уште е енигма – Сите прсти вперени кон екс-министерот Јашари

Случајот „Цафери помладиот“ уште е енигма – Сите прсти вперени кон екс-министерот Јашари

Сите надлежни со прст покажуваат кон дискриционото право на поранешниот министер за правда, Аднан Јашари, затоа што Барлет Џафери си го положил правосудниот испит уште ... Прочитај повеќе

Експертите по посетата на Штајнмаер: Ако сега се промени Уставот, Македонија ќе оди право во бездна

Посетата на германскиот претседател Штајнмајер има големо значење за Македонија и македонските евроинтеграции, но ова беше уште еден знак дека треба да си ја завршиме ... Прочитај повеќе

50% пониска партиципација на УГД за студенти од ранливи категории семејства и оние со еден родител

50% пониска партиципација на УГД за студенти од ранливи категории семејства и оние со еден родител

За 50% пониска партиципација за студенти на УГД од ранливи категории и за студенти со еден родител. Програмата се реализира  по иницијатива на Студентското собрание.  ... Прочитај повеќе

Tутунарите го возвраќаат ударот: „Премиерот е „одлепен“ од реалноста ако мисли дека тутунарите се задоволни“

Tутунарите го возвраќаат ударот: „Премиерот е „одлепен“ од реалноста ако мисли дека тутунарите се задоволни“

Како ретко кога претходно, на силна лавина од негативни коментари и негодувања наидоа последните изјави на премиерот околу годинашните откупни цени на тутунот. „Срамно и ... Прочитај повеќе

Шаќири тврди дека 80% од учебниците се испечатени, ама никако да стигнат до учениците, промашено првото полугодие

Шаќири тврди дека 80% од учебниците се испечатени, ама никако да стигнат до учениците, промашено првото полугодие

За да им се олесни образовниот процес на учениците им требаат книги, а не да чекаат матерјали кои наставниците им ги праќаат преку социјалните мрежи, ... Прочитај повеќе