Ковачевски не сака да чуе за Референдум

Ковачевски не сака да чуе за Референдум

Премиерот Димитар Ковачевски не сака да слушне за Референдум. Барањето на опозициската ВМРО-ДПМНЕ било нерелевантно и за внатрешна политичка употреба. Според него, народот се изјаснил ... Прочитај повеќе

Се нижат провокации од Бугарија, а Македонија не реагира

Се нижат провокации од Бугарија, а Македонија не реагира

Бугарски културен центар со име на соработник на Хитлер среде Битола, 24 мај прогласен за ден на Бугарската азбука, налепници со зборовите „еден народ сме„ ... Прочитај повеќе

Тимот на Универзитетот за туризам и менаџмент во летна акција во Охрид

Тимот на Универзитетот за туризам и менаџмент во летна акција во Охрид

Долго топло жешко лето, а тимот на Универзитетот за туризам и менаџмент Скопје во летна акција во Охрид. Од денеска, ќе биде на охридските плажи ... Прочитај повеќе

Гнев на Егејот, Пиринот и во Мала Преспа: Говорат македонски јазик, кој сега власта во Македонија не им го признава

Говорат македонски јазик кој државите каде што го живеат никогаш не им го признавале, а сега доживеаја и македонската власт да не им го признава. ... Прочитај повеќе

Премиерот и претседателот пред уште едно големо празнично искушение – Пендаровски во „Св. Прохор Пчински“, Ковачевски на Мечкин Камен

Премиерот и претседателот пред уште едно големо празнично искушение – Пендаровски во „Св. Прохор Пчински“, Ковачевски на Мечкин Камен

Државно-црковна делегација предводена од претстедателот Стево Пендаровски по 18 години пауза, ќе го одбележи Денот на републиката во манастирот „Св. Прохор Пчински“. Во очи на ... Прочитај повеќе