Николоски побара да разговараат со оној кој навистина одлучува во СДСМ

Николоски побара да разговараат со оној кој навистина одлучува во СДСМ

Владата на Ковачевски се покажа како неспособна, проблемите на граѓаните не е кадарна да ги решава , економски ја потонаа Македонија, корупцијата цвета, а Премерот ... Прочитај повеќе

Бугарија повторно провоцира, МНР повторно неми: Македонската власт сама го намалува значењето на Гоце Делчев во македонската историја

Бугарија повторно провоцира, МНР повторно неми: Македонската власт сама го намалува значењето на Гоце Делчев во македонската историја

Македонската власт со своите потези и својата попустливост во преговорите со Бугарија последниве години сама го намалува значењето на Гоце Делчев во македонската историја, вели ... Прочитај повеќе

Извадена цела покуќнина: Нуркачи од земјава и регионот го чистат дното на Охридското Езеро

Извадена цела покуќнина: Нуркачи од земјава и регионот го чистат дното на Охридското Езеро

Во меѓународната еколошка акција за чистење на езерото,македонските и странските нуркачисе искилавија од вадење на столици,маси,делови од удобни лежалки кои послани на дното на Охридското ... Прочитај повеќе

Никовски: Тоа што Брисел ја одби Арифи е уште една шлаканица за македонската надворешна политика

Никовски: Тоа што Брисел ја одби Арифи е уште една шлаканица за македонската надворешна политика

Тоа што Брисел одбива наш претставник е уште една шлаканица за македонската надворешна политика, сметаат експертите.  За претставник во меѓународна организација  за разлика од процедурата ... Прочитај повеќе

Инфлацијата го „изеде“ јавниот долг: Иако поголем за 35 милиони евра, помал како процент од БДП

Инфлацијата го „изеде“ јавниот долг: Иако поголем за 35 милиони евра, помал како процент од БДП

Зошто Владата се фали со намален јавен долг кога всушност се задолжила повеќе? Откако вчера министерот за финансии Фатмир Бесими не пропушти да истакне дека ... Прочитај повеќе