Германските инвеститори бараат помош од македонската Влада

Германските инвеститори бараат помош од македонската Влада

Економско-енергетската криза негативно влијае на економијата, но отвора и можности за нови инвестиции и вработувања, велат германските бизнисмени. Тие и покрај оптимизмот, бараат помош од ... Прочитај повеќе

Дипломатија за партиски наместо државни цели -експертите ги критикуваат последните одлуки на власта

Дипломатија за партиски наместо државни цели -експертите ги критикуваат последните одлуки на власта

Теута Арифи на мисија во ЕУ, директорот на АНБ Димовски во Париз, Методија Белевски во Брисел, Зоран Попов во Вашингтон – власта ги скрои амбасадорските ... Прочитај повеќе

Се остава простор за малверзации: Експертите со недоверба за пописот

Се остава простор за малверзации: Експертите со недоверба за пописот

Тешко е да се верува во резултатите и процентите од пописот кој според многумина на крајот е некомплетно завршен. Самиот факт што повеќе од 130 ... Прочитај повеќе

Пописот преброја 200.000 „христијани“, но какви?

Пописот преброја 200.000 „христијани“, но какви?

Драстично помалиот број на Православни Христијани на новиот попис во споредба со оној од пред 20 години се должи на на неукост и непознавање на ... Прочитај повеќе

Довербата во судството драматично намалена- Судскиот совет најавува нови реформи

Довербата во судството драматично намалена- Судскиот совет најавува нови реформи

Со нови реформи судството ќе ја враќа довербата кај граѓаните. Судскиот совет преку нови две методолигии: за оценување на работата на судиите и за одредување ... Прочитај повеќе