Уште денеска цените замрзнати, од утре покачувања на сите продукти

Уште денеска цените замрзнати, од утре покачувања на сите продукти

„Замрзнатите цени“ од утре ќе се одмрзнат, а се поизвесен е и новиот бран на  поскапувања. Полиците за зејтин и брашно, но и останатите основни ... Прочитај повеќе

Ако нема итни мерки за помош на стопанството и граѓаните, последиците во Македонија би биле катастрофални

Ако нема итни мерки за помош на стопанството и граѓаните, последиците во Македонија би биле катастрофални

Слаб економски развој, висока стапка на инфлација, скапотија, со овие предизвици ќе се соочи Македонија ако нема итни мерки за помош на најпогодените, алармиаат економските ... Прочитај повеќе

На журки без маски и „залепени“, на училиште со растојание и маски, дел од докторите: Нелогично е

На забави без дистанца и маски, во училиште со маски и отворени прозорци. Трудниците се враќаат на работа, но мерките кај учениците за заштита од ... Прочитај повеќе

Инвестираат во бизниси и нови куќи, но никој не мрда со прст да им направи пат – Алфа репортажа за отсеченото село Луковица

Инвестираат во бизниси и нови куќи, но никој не мрда со прст да им направи пат – Алфа репортажа за отсеченото село Луковица

Ова се пет и пол километри пат без асфалт по кој мора да се помине за да се стигне до селото Луковица на планината Сува ... Прочитај повеќе

Земјоделците на истокот се жалат на зачестени кражби – бараат полицијата да реагира

Земјоделците на истокот се жалат на зачестени кражби – бараат полицијата да реагира

Засилени полициски контроли бараат земјоделците од Кочанско откако како што велат, крадци им ги сардисале селата.. Тврдат дека неканетите гости присвојуваат биквално се и сешто, ... Прочитај повеќе