Завршија градежните работи во прилепската гимназија, второто полугодие почнува со физичко присуство

Завршија градежните работи во прилепската Гимназија, второто полугодие ќе започнесо физички присуство на учениците – Во невообичаени услови, со исклучиво присуство на највисокиот партиски врв ... Прочитај повеќе

Арсовска: Напаѓаат луѓето кои за 4 години не реализираа ни 5% од тоа што ветија

Арсовска: Напаѓаат луѓето кои за 4 години не реализираа ни 5% од тоа што ветија

Арсовска: Напаѓаат луѓето кои за 4 години не реализираа ни 5% од тоа што ветија Со системски мерки ќе го решаваме сообраќајниот хаос во град ... Прочитај повеќе

Штипското ОУ „Тошо Арсов“ го почнува второто полугодие со старите проблеми

За околу 150 ученици во штипската деветтолетка „Тошо Арсов„ второто полугодие ќе започне со стариот проблем.  Ученици од четврто,петто, седмо и осмо одделение за да ... Прочитај повеќе

Нема договор „Влада – ССМ“ за раст на минималната плата – Синдикатот дава последна шанса в среда, ако не сите на улица

Нема договор „Влада – ССМ“ за раст на минималната плата – Синдикатот дава последна шанса в среда, ако не сите на улица

Нема договор помеѓу Владата и Синдикатите за зголемување на минималецот на 18.000 денари. Нов обид за договор ќе има во среда на мешовитиот совет во ... Прочитај повеќе

Македонија две години без амбасадор во Софија- се гради ли доверба со празни амбасади?

Немањето на македонски амбасадор во Бугарија кој ќе биде врската меѓу двете земји е сериозен проблем во билатералните односи, оценува поранешната бугарска амбасадорка во САД ... Прочитај повеќе