Изборите генерално мирни – Констатирани неколку инциденти

Изборниот ден се одвива главно во демократска атмосфера без поголеми нерегуларности. Од МВР тврдат дека досега се забележани два одделни изборни инциденти во Кичево и ... Прочитај повеќе

ФАКТОР дознава: Пациентите се снимаат на стари апарати со голема доза на зрачење

Извори за Фактор велат дека една приватна болница користи ПЕТ/КТ апарат произведен од 2005/2006 година, апарат стар 16 години кој се користи за откривање на ... Прочитај повеќе

Лекот Молнупиравир надеж за спречување на размножувањето на Корона вирусот

Лекот Молнупиравир надеж за спречување на размножувањето на Корона вирусот

Овие пилули се надеж за заразените од Ковид-19. Фармацевтската компанија Мерк соопшти дека нивниот лек Молнупиравир го спречува размножувањето на корона вирусот. Клиничките испитувања покажуваат ... Прочитај повеќе

Прилепските гимназијалци полугодието ќе го завршат со он-лајн настава, реновирањето на училиштето не се знае точно до кога ќе трае

Прилепските гимназијалци полугодието ќе го завршат со он-лајн настава, реновирањето на училиштето не се знае точно до кога ќе трае

Учениците од прилепската Гимназија „Мирче Ацев“, која е единственото општинско училиште во кое наставата започна, а и се уште се одвива он-лајн, на далечина ќе ... Прочитај повеќе

Денеска гласаат и осудените лица

Ден пред одржување на вториот круг за локалните избори гласат и осудените лица. Во штипскиот затвр со право на глас се околу деведесет лица од ... Прочитај повеќе