Подготвени сме да ги пречека и другите: Првите 149 од најмалку 750 Авгастанци пристигнаа во Македонија

Подготвени сме да ги пречека и другите: Првите 149 од најмалку 750 Авгастанци пристигнаа во Македонија

Првите 149 од најмалку 750 бегалци од Авганистан пристигнаа во Македонија. На половина час пред полноќ на скопскиот Аеродром слета првиот авион со Авганистанци, кои ... Прочитај повеќе

Владата не размислува за помош на стопанството и најпогодените сектори, велат здравјето било пред сè

Владата не размислува за помош на стопанството и најпогодените сектори, велат здравјето било пред сè

Владата во моментов не размислува за помош на стопанството и најпогодените сектори, иако тие со недели алармираат дека едвај опстојуваат на пазарот. Вицепремиерот за економски ... Прочитај повеќе

Македонската влада го пречека Дендиас со сменето име на Археолошкиот Музеј

Македонската влада го пречека Дендиас со сменето име на Археолошкиот Музеј

Таблите со „Скопиа“ и меморандумите со обврски за Грција остануваат не променети, ама затоа македонската влада побрза во очи на посетата на грчкиот министер за ... Прочитај повеќе

Филипче: Сите анализи укажуваат дека учебната година треба да почне со физичко присуство

Сите анализи укажуваат дека учебната година треба да почне со физичко присуство – уверува првиот човек на Министерството за здравство Венко Филипче. Доколку ситуацијата во ... Прочитај повеќе

На кои дигитални правила треба да се придржувате доколку сте во врска

Речиси невозможно е да го одделите дигиталниот свет од она кое го градите со својот партнер. Навиките кои ги имате при употреба на мобилниот телефон ... Прочитај повеќе