Нелоска: Надлежните лошо менаџираат со пандемијата, доцнат и со стратегиите за набавка на вакцини

Нелоска: Надлежните лошо менаџираат со пандемијата, доцнат и со стратегиите за набавка на вакцини

А докторите алармираат дека и натаму продолжува лошиот менаџмент со корона пандемијата во Македонија. Доктор Ленче Нелоска, магистер по јавно здравје, вели дека надлежните доцнат ... Прочитај повеќе

Нови вработувања во Општина Охрид – за 300% повеќе вработени во Општината од европскиот просек

Нови вработувања во Општина Охрид – за 300% повеќе вработени во Општината од европскиот просек

Со амин на владеачкото мнозинство во Советот,градските советници го подржаа предлогот на охридскиот градоначалник Константин Георгиески за нови 32 вработувања, кои годишно ќе ја чинат ... Прочитај повеќе

Тетово останува најзадолжена општина, за властите важно било да се задржело нивото на долг

Тетово останува најзадолжена општина, за властите важно било да се задржело нивото на долг

Со долг од близу 10 милиони евра, Тетово останува на врвот, односно најзадолжена општина во државава.Градоначалничката не открива на што се должи долгот и како ... Прочитај повеќе

Битолските планинари на градоначалничката и се заканија со кривична пријава

Битолските планинари на градоначалничката и се заканија со кривична пријава

Битолските планинари од планинарско- спортскиот клуб ``Пелистер``, денеска излегоа на протест пред Општината Битола и го кренаа својот глас против локалната власт, која се има ... Прочитај повеќе

„Северна“ не ги донесе џиновските компании, ветени од Заев- сега се ветува ќе стигнеле после пописот

„Северна“ не ги донесе џиновските компании, ветени од Заев- сега се ветува ќе стигнеле после пописот

Промената на името не ги донесе џиновските компании, ветени од премиерот, па сега странските инвестиции се ветуваат со спроведување на пописот. Пред две години беше ... Прочитај повеќе