Скопје во последните часа од 2020, кафе баровите без посебна новогодишна еуфорија

Скопје во последните часа од 2020, кафе баровите без посебна новогодишна еуфорија

Мирно, и без некоја посебна новогодишна еуфорија, ваква е атмосферата во добар дел од угостителските објекти во главниот град. Ги нема традиционалните забави во рестораните ... Прочитај повеќе

Предновогодишно Скопје – како пулсира метрополата во услови на рестрикции и пандемија

Предновогодишно Скопје – како пулсира метрополата во услови на рестрикции и пандемија

Да ја заборавиме оваа лоша година и следната да ја дочекаме здрави – со вакви желби граѓаните ќе ја испратат старата година, а новата, поради ... Прочитај повеќе

ГАФОВИ НА ГОДИНАТА- НЕСЕРИОЗНАТА СТРАНА НА СЕРИОЗНАТА ПОЛИТИКА

ГАФОВИ НА ГОДИНАТА- НЕСЕРИОЗНАТА СТРАНА НА СЕРИОЗНАТА ПОЛИТИКА

-Еее ако некој не пие алкохол, тоа е Зоран Заев, ете ја погоди работата, ја промашил целосно, вели еден Заев. -Секако после два саата и ... Прочитај повеќе

Полицијата вечерва ќе „лови“ организирани забави и групирање

Полицијата вечерва ќе „лови“ организирани забави и групирање

Гласната новогодишна музика може да ви донесе полиција во домот, а евентуална забава со над четири лица и кривична пријава за прекршување на мерките за ... Прочитај повеќе

Корона-зборот кој го фрли светот на колена во годината што измина

Празни улици и полни болници. Светот со страв влегува во 2021 година, откако пандемијата на коронавирусот одзеде повеќе од еден милион животи и предизвика до ... Прочитај повеќе