Плановите дома се едно, реалноста друго, ќе влеземе ли во ЕУ како Македонци со македонски јазик, но само по 1944

Како ќе влеземе во ЕУ како Македонци кои говорат македонски јазик ако Бугарија и натаму ни го негира постоењето на нацијата и јазикот до 1944? ... Прочитај повеќе

Ѓорѓиев: Изјавата на Заев нема да ни ги врзе рацете, ние ќе се водиме според историските факти

Ги стави ли Заев македонските историчари во подредена положба во однос на бугарските колеги со ставовите дека во Македоија имало бугарска администрација и дека Гоце ... Прочитај повеќе

Приватниот ковид центар „Мала Богородица“ подготвен за пацинети но вратите – затворени, чекаат потпис од Филипче

Приватниот ковид центар „Мала Богородица“ подготвен за пацинети но вратите – затворени, чекаат потпис од Филипче

Приватните болници го исполнија својот дел од договорот со Министерството за здравство за обезбедување на дополнителни болнички капацитети. Новиот ковид центар - објектот на поранешната ... Прочитај повеќе

Аналитичари: Можно е да се повтори сценариото со Преспанскиот договор, затоа што Заев ја киднапира дипломатијата

Се повторува ли историјата, поточно онаа од пред две години кога премиерот Заев ненадејно на прес конференција ни соопшти дека стануваме Република Северна Македонија, и ... Прочитај повеќе

Здруженија бараат ревизија на законот за Шар Планина со јасна забрана за изградба на хидроцентрали

Ревизија на Законот за прогласување на Шар планина за Национален парк,со кој јасно ќе се забрани изградба на мали хидроцентрали,бараат повеќе од 40 здруженија од ... Прочитај повеќе