И Пендаровски против предлогот за минимална плата за сите административци

И Пендаровски против предлогот за минимална плата за сите административци

Државата соодветно се постави во борбата против корона вирусот и засега нема потреба од дополнителни мерки е заклучокот по советот за безбедност. Според претседателот Пендаровски ... Прочитај повеќе

Пациентка од Физикална Козле: Медицинскиот персонал беше без опрема, за нас немаше ниту сапун

Пациентка од Физикална Козле: Медицинскиот персонал беше без опрема, за нас немаше ниту сапун

Како затвореници, две недели не знаевме што се случува – вака пациентка која е пуштена дома без тестирање од Центарот за рехабилитација Козле го почнува ... Прочитај повеќе

Затајува ли алгоратимот за тестирање за коронавирусот?

Затајува ли алгоратимот за тестирање за коронавирусот?

Дали во изминатите 14 дена сте биле надвор од државата? Доколку одговорите „не“ алгоритамот ве исфрла од системот за тестирање на корона. Дали во моменти ... Прочитај повеќе

Мицкоски: Пакетот мерки е разочарување за граѓаните и бизнисот

Мицкоски: Пакетот мерки е разочарување за граѓаните и бизнисот

Бизнисите кои поради кризата со коронавирусот воопшто не работат, нема да можат да ја искористат субвенцијата за минимална плата, предупредува лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски. ... Прочитај повеќе

По притисок од јавноста власта се откажа од идејата цела администрација да зема минималец

По притисок од јавноста власта се откажа од идејата цела администрација да зема минималец

По бурните реакции во јавноста и алармот на експертите, Владата го одби предлогот на Заев за минимална плата за администрацијата. 14.500 денари во април и ... Прочитај повеќе