Љубителите на вино ќе се воодушеват од овие хотели во Франција (Фото)

Хотелите со лозја се доста ретки и не и може да ги најдете подалеку од Напа, Јара, Дура и многу други места. Затоа сме импресионирани од фактот дека Французите, како лидери во винаријата од долината на Рона до Шампањ, влегоа во оваа игра.
За среќа, најдобрите вински региони на оваа земја конечно одлучија да се приклучат на овој ланец винерии со овозможен престој , нудејќи им на своите гости во исто време да уживаат во луксузните хотели со нивно врвено квалитетно вино. Овој пат ги откриваме најдобрите хотели за љубителите на виното.

Ројал Шампањ

Се наоѓа во област со лозје, новиот хотел „ Ројал Шампањ“ се наоѓа на кратко растојание од главните лозја на регионот, вклучувајќи „Dom Perignon“. Отворен минатата година, овој хотел ви нуди најдоброто од најдобрите кога станува збор за љубов кон виното. Нивните вработени можат да организираат посети на приватни винарски визби, вклучувајќи ги и оние кои практично се невозможни за пристап, како што се Билекарт Салмон и Болингер. Покрај тоа, сопствениците на хотели произведуваат сопствено вино, „Leclerc Briant“, лоцирани во нивните приватни подруми, заедно со шишиња на „Romanee Conti“ и „Lafit Rotshild“.

Сотерн

Југоисточно од Бордо, во Сотерн, ново одморалиште ја забележа светлината на денот во рамките на Шато Лафари-Пејрагеј, имот во седумнаесеттиот век. Тоа е сопственост на брендот „Maison Lalique“ кој е релативно неодамна претворен во хотел. Меѓу луксузните лустери и луксузни огледала, гостите на овој хотел ќе имаат можност да уживаат во длабоките фински визби, полн со ретки гроздобер изданија од овој регион, кои одат до 1893-та година. Скромната мисија на хотелот е да ги претстави престижните „Grand Cru Classes“ на своите гости, вклучувајќи го и нивното сопствено вино, лоцирано во гравирано шише„ Lalique“.

Прованса

Иако сите знаеме дека Азурниот брег е исполнет со луксузни одморалишта, лозјата со борови дрвја лоцирани во Прованса за многумина се празници за сон. Отворањето на „Вила Ла Косте“ во визбата „Шато Ла Кост“ конечно ни дава можност да останеме таму и да уживаме во прва рака со сето она што овој прекрасен дел од светот може да ни понуди.