Штипскиот Универзитет ќе стане енергетски независна институција

Штипскиот Универзитет Гоце Делчев ќе стане енергетски независна институција.Зградата на ректоратот ќе добие фотонапонска централа, со што ќе обезбедуваат струја за сопствени потреби. Фотоволтаиците ќе започнат да се инсталираат оваа пролет, а етапно е предвидено поставување на вакви системи на Правниот факултет и Кампус 2.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста