Хакиран системот на ФЗОМ, лажни дојави за бомби, лажни пораки во име на МВР, виновник нема – што работи полицијата?

Лажни пораки испратени во име на МВР кружат меѓу граѓаните, полицијата не може да ги фати испраќачите. Второто полугодие започна со дојави за бомби, сите до сега се лажни ама МВР никако да му влезе во траг на дојавувачот. Системот на Фондот за здравство беше во колапс, кој и дали ги има податоците на граѓаните, МВР не одговори. Разговор со поранешниот началник во МВР, Љубомир Ѓурчевски.

Адријана Алексиеска

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста