Утре седница на Комисијата за уставни прашања, в понеделник пленарна седница

Претседателот на Собранието за в понеделник, 15 октомври, ја закажа седницата на која на дневен ред ќе биде Предлогот за пристапување кон уставни измени, а седницата на Комисијата за уставни прашања ќе биде закажана за утре напладне.

Од Собранието на Република Македонија информираат дека 61. седница ќе се одржи во понеделник на 15 октомври во 11 часот, а по нејзиното завршување ќе започне 60. седница.

Претседателот на Собранието Талат Џафери за утре напладне ја свикал Комисијата за уставни измени, која за претрес за Предлогот има десет дена.