НАЈНОВИ ВЕСТИ

Уставните амандмани ќе ги чекаат пратениците да се вратат од одмор – власта тактизира

Власта сепак ќе чека за уставните измени. И покрај повиците од опозиционерите, седницата да се закаже веднаш, сепак според собраниската агенда останува за 18ти август. Тогаш се враќаат пратениците од одмор. Зошто се тактизира, се подготвува ли некаво сценарио, има ли притисок врз пратените… Викторија Mиткова разговараше со пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ, Дафина Стојаноска.