Триесет работодавачи добиле забрана за работа поради непочитување на мерките за топло време

Триесет работодавачи добиле забрана за работа поради непочитување на мерките за топло време.

Државниот инспекторат за труд е на терен и досега извршил 164 надзори. Кај 30 работодавачи биле изречени забрани за вршење на работа.

Поради топлотниот бран што ја зафати Македонија, Владата донесе одлука бремените жени и лицата над 60 години да бидат ослободени од работа, во установите за згрижување на децата да не се практикува физичка активност и да не се изнесуваат децата на отворено во периодот од 11 до 17 часот, сите правни субјекти кои вршат активности на отворено, да ги запрат активностите во периодот од 11 до 17 часот.

Advertisements

Поврзани вести