Тридневна воена вежба на КФОР

КФОР денеска почна воена вежба во Косово, која ќе трае до 11 јануари.

Неименуван извор за „Косова прес“ изјави дека вежбата ќе придонесе за осигурување на безбедно опкружување и слобода на движење за сите граѓани на Косово, во согласност со Резолуцијата 1.244 на Обединети нации.

– КФОР ќе има вежба и ќе воспостави трупи на цела територија на Косово, кои ќе се движат низ цело Косово. Војниците на КФОР се обучени да бидат подготвени за брзо распоредување ако е загрозена безбедноста и слободата на движење, изјави неименуван извор за „Косова прес“.