Традиционалната илинденска коњаница го започна својот поход кон Крушево и Мечкин камен. Тргнаа од повеќе локации низ Македонија а на 2 Август, Илинден, треба да пристигнат до целта. И годинава, традиоцнално 30-на коњаници тргнаа од скопско Долно Лисиче.

Колегата Никола Цветкоски разговараше со Гоце Трпковски, еден од учесниците.

Advertisements