Трамп најверојатно нема да има средба со Путин во Париз оваа недела

Американскиот претседател Доналд Трамп рече дека најверојатно нема да има средба со рускиот претседател Владимир Путин во Париз оваа недела за време на одбележување на 100-годишнината од крајот на Првата светска војна.

– Не сум сигурен дека ќе се сретнеме во Париз. Веројатно нема, изјави Трамп.

Тој прецизира дека ќе има средба со Путин на форумот на лидери на Г-20 во Аргентина во крајот на ноември.

Трамп најави и номинација на нов американски претатавник во ОН до крајот на неделата.