Тигањ: Промената на Уставот треба да биде според модел каков што секоја земја мисли дека треба и на свој начин

Зошто странските фактори во Македонија ги форсираат уставните измени како приоритетен услов за Македонија да ги почне преговорите, кога според копенхашките критериуми борбата со корупцијата треба да е приоритет а и правната држава. Хрватската амбасадорка во Македонија, Нивес Тигањ, пред камерата на Алфа одговара дека двете работи се под еднакво важни, ама промената на Уставот треба да биде според модел каков што секоја земја мисли дека треба и на свој начин.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста