Тамара Тодевска изведувајќи ја химната ги „заборави“ Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев и Јане Сандански

Денес над Македонија се раѓа, ново сонце на слободата! Македонците се борат, за своите правдини! Македонците се борат, за своите правдини! Одново сега знамето се вее, на Крушевската република! Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев, Сандански! Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев, Сандански! Горите Македонски шумно пеат, нови песни, нови весници! Македонија слободна, слободнo живее! Македонија слободна, слободнo живее!

Ова е оригиналиот текст на македонската химна.

Но, намерно или случајно пејачката Тамара Тодевска на синоќешната прослава на Дeнот на нeзaвиcностa на САД, 4 Јули, што се одржа во дворот на американската амбасадата во Скопје, не го испеа стихот „Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев, Сандански“.

Вчерашната изведба на химната од страна на Тамара Тодевска предизвика бура реакции на социјалните мрежи.

Изведната на химната почнува на 2:30 минута: