Судскиот совет не се заморува со забелешките на Јан Коп, ги отфрли како неосновани

Не е само Пендаровски тој што мува не го лази за забелешките од ЕУ и последната од холандскиот амбасадор. И судскиот совет одлучи да не се секира па сам си заклучи дека биле неосновани тврдењата на холандскиот амбасадор Јан Коп дека претседателот на советот е избран во нелегитимна процедура и затоа се става во мирување четиригодишниот проект финансиран од оваа земја. Одговорот од судскиот совет стигна преку пишана изјава: „Членовите потенцираат дека првиот човек на судскиот совет е избран на седница со потребниот број гласови, утврдени во законот за судскиот совет на Македонија.“

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста