Судската администрација бара повисоки плати и предупредува од „бел штрајк“

Македонското судство кое го допре дното, може целосно да крахира…Откако судиите добија зголемување на платите за 78% нивните колеги од администрацијата го кревбаат гласот и бараат и за нив да има повисоки плати. Не бараат износ колку што добиле функционерите и судиите, но бараат зголемување од 35% вклучително со укинатите додатоци. Предупредуваат дека ќе има бел штрајк.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста