Студентите порачаа – не сакаме да сме медиумски мети

„Не биди медиумска мета“ е мотото на студентскиот митинг, што денеска се одржа на платото на универзитетот Св. Кирил и Методиј, пред Правниот факултет. Студентите им порачаа на надлежните дека мора да се обрне внимание на медиумската писменост во основните училишта, за младите, да не станат медиумска жртва.