Стоилов: Ментално нестабилни сме во државава што ова го дозволуваме, срам да ни е на сите…

Со 81 пратенички глас „ЗА“ Република Македонија замина во истријата, новото име на државата ќе биде Република Северна Македонија, со промени во Уставот.

На вчерашното гласање во Собранието од Минхен, каде е на Светско првенство во ракомет, реагираше репрезентативецот Стојанче Стоилов.

Фејсбук статус на Стојанче Стоилов:

Ментално нестабилни сме сите у државава што дозволуваме вака да ни прават !!!

Срам да ни е на сите….

За мене секогаш ќе биде МАКЕДОНИЈА !!!