Стефановски: Мора да има одговорност, клиниката за онкологија е слика за државата

Клиниката за онкологија е слика за државава, општествово и луѓево…Таа е гадна и жална слика, слика на општествен човечки пораз. Нема поголем грев! Кога нема систем, нема контрола, нема совест, а има анархија, криминал, золосторствата, мора да има одговорност поради чесните луѓе, фамилиите на пациентите и наредните генерации! Напиша на својот Фејсбук профил поранешниот директор на ФЗО, Сашо Стефановски.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста