НАЈНОВИ ВЕСТИ

Средба Ковачевски – Вартоломеј

Во рамки на својата посета на градот Истанбул, премиерот Димитар Ковачевски денеска ја посети Вселенската Патријаршија.

Како што е наведено на сајтот на Вселенската патријршија, премиерот Ковачевски беше примен од Севселенскиот патријарх Вартоломеј, со кого имаше прилика да разговара во добросрдечна атмосфера на теми од заеднички интерес.

Ковачевски го посети и се поклони во Патријаршискиот храм посветен на Светиот Георгиј Победоносец, стои на сајтот на Вселенската патријаршија.