Спречен терористички напад во Пловдив

По првпат е спречен терористички напад во Бугарија, а цел на џихадистот бил Пловдив.

Според непотврдени информации, осомничениот е малолетно лице и тој бил уапсен пред да го изврши делото, пренесува БГНЕС.
Се очекува денеска прес-конференција на Обвинителството, на која ќе бидат соопштени повеќе детали.

Бугарските власти одбија да го откријат неговиот идентите, а се знае само дека станува збор за бугарски државјанин, од семејство за кое досега немало сомнение дека има врски со радикални групи.