Со 408 гласови, делегатите ја избраа Гордана Силјановска Давкова за кандидат за претседател на ВМРО-ДПМНЕ

Гордана Силјановска Давкова го доби мнозинството од гласовите на конвенцијата која ја одржува ВМРО-ДПМНЕ денеска во Струга.

Со 408 гласови, во првиот круг професорката Силјановска Давковска ја осови довербата на делегатите на Конвенцијата и ќе биде кандидат за претседателски ибори на ВМРО-ДПМНЕ за претстаојните претседателски избори.

-Немам зборови. Ви благодарам, можеби доаѓа времето на жените, рече Силјановска на бината.