Собраниска седница за поставување пратенички прашања

Во Собранието на Република Македонија денеска ќе се одржи седница на која пратениците ќе им поставуваат прашања на премиерот и на министрите и други функционери во Владата.

Седница за поставување пратенички прашања вообичаено се одржува секој последен четврток во месецот.

Предност за поставување прашања имаат пратениците од опозицијата.