Се уште беснеат пожарите во Грција.

Противпожарните бригади се борат со пожарите во Парнита на Атика.

Пожарникарите и волонтерите вложуваат натчовечки напори да го локализираат. Нешто пред 4 часот утринава е дадена наредба за евакуација на населбата агиа параскеви кон центарот на Ахарнон, каде, горат куќи, информира цивилната заштита , а повреден е и еден пожарникар .

На местото на настанот работат 260 пожарникари додека со првото светло на денот 6 авиони и 7 хеликоптери почнаа да прскаат вода.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста