Светски ден на здравјето: Македонското здравство го допира дното

Здрав да влезеш, болен да излезеш – ова слободно може да биде дефиницијата за македонското здравство и тоа токму на денешениот светски ден на здравјето. Иако во последниве шест години се сменија дури тројца министри, секој со свои ветувања, ситуацијата во македонското здравство го допира дното. Инвестициите се сведени на минимум, лекарскиот персонал едвај преживува, а болните – секој се снаоѓа како може.

Ања Лукарова

Повеќе во видеото:

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста