Сашо Тасевски за влезот на Македонија во ЕУ: СДСМ се како шмизла опслужена од повозрасен фраер што чека да ја жени

„Не сум изненаден од изјавата на премиерот со компарацијата за Русија и Украина. Него не можам да го сфатам сериозно. СДСМ со нивната врхушка се однесуваат како некоја шмизла или пуфла опслужена од повозрасен фраер кој има неколку швалерки. Тоа е приказната со Бугарите, па и со Албанците, со сите отстапки што ги направија. Се надеваат дека Брисел ќе не земе ќе не жени, а вистината е дека ќе не фрлат како стара крпа. Прво сметам дека нема шанси да влеземе во ЕУ, а ако го отворат Уставот, Макеоднија веќе ќе ја нема, станува бинационална држава“, вели во емисијата „За или против“, актерот Сашо Тасевски.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста