Република Северна Македонија со 81 глас „ЗА“ -Изгласан амандманот за промена на името

Собранието вечерва ги изгласа уставните измени кои произлегоа од „Преспанскиот договор“.

За сите амандмани гласаа 81 пратеник „за”.