НАЈНОВИ ВЕСТИ

Реактивирање на „Мој термин“

Од денес граѓаните имаат можност да закажуваат преку системот „Мој термин“, кој досега поради вонредната состојба не функционираше.

Според надлежните целосното враќање на системот за прегледи преку „Мој термин“ ќе предизвика прилив на пациенти во здравствените установи.

Оттаму објаснуваат дека дадено е упатство за подолго времетраење на термините од најмалку 30 минути, но и да се повикуваат пациентите чии термини се откажани. Упатството нагласува дека редовната хируршка програма треба да продолжи соодветно со селективни хируршки интервенции.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста