„РАСТЕМЕ ЗАЕДНО” – БИМИЛК И СОС ДЕТСКО СЕЛО ЈА ПРОДОЛЖУВААТ СОРАБОТКАТА ПРЕКУ СТРАТЕШКО ПАРТНЕРСТВО


Битолска млекара ја продолжува соработката со СОС Детско село со стратешко партнерство со
што поддршката од компанијата во финансиска помош и донации во добра станува долгорочна
цел и помош за организација. Стратешкото партнерство опфаќа финансиска помош за
згрижувачките семејства на месечно ниво. Оваа соработка и Бимилк како донатор значајно ќе
ја помогне континуираната работа на организацијата и поддршка за оние на кои им е
најпотребно – децата и младите без родителска грижа.
Компанијата Бимилк како дел од својата политика за Општествена одговорност е
долгогодишен поддржувач на СОС Детско село преку донации од големиот асортиман на
нивните производи, при што децата од СОС Детско село долги години растат со млекото и
млечните производи на Бимилк.
„Создавањето на ова стратешко партнерство е следниот чекор по долгогодишната соработка
што ја имаме со СОС Детско село и претставува вистински придонес за една исклучително
благородна мисија – овозможување генерации деца да растат во топол дом. Со станувањето
дел од оваа мисија Бимилк ја унапредува и развива својата општествена одговорност што
преминува во долгорочна цел за децата од оваа организација со која овозможуваме што
повеќе генерации да растат со нашите производи, како што сите растеме заедно со
производите на Битолска млекара“, истакна Полексена Јанкуловска, регионален маркетинг
менаџер во Бимилк.
За СОС Детско село стекнувањето на стратешки партнер и продлабочување на соработката со
Битолска млекара е посебно корисно и потребно во период кога се зголемуваат капацитетите
на организацијата и потребата од згрижувачки семејства.
„Со зголемување на бројот на згрижувачките семејства поддржани од СОС Детско село во 2023
година, пријателството со Бимилк е чекор што ќе ја осигура нашата работа и мисија. Горди сме

и благодарни на оваа транзиција со Бимилк, од пријатели кон стратешки партнери каде што
заедно ќе ја остваруваме мисијата“, велат од СОС Детско село.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста