Протест на матичните лекари во Кочани

Со мирен протест матичните лекари концесионери и медиински сестри  од Кочани излегоа на го искажаа својот револт.Пред подрачната единица на Фондот за здравство,тие  побараа покачување на капитациониот бод и, но и подобар третман од страна на ресорното министерство. Револтирани се од неприфакањето на нивните барања и несоодветна реакција на надлежните

Новите договори што треба да ги потпишатсо Фондот а здравство  и ке ваѓат  во наредните пет години се катастрофални реагираат лекарите

Здрвствените работници децидни, со протест ке продолжат и наредната недела.

Александра Ристевска