Пронаjден викиншки брод во Норвешка

Археолозите веруваат дека пронашле остатоци од средновековен викиншки брод под копното во југоисточна Норвешка.

Остатоците што наликуваат на брод, се пронајдени околу 50 сантиметри под земјата со помош на радар, наведува „Дејли Мејл”.

Според д-р Кнут Пасе, обликот и димензиите на објектот одговараат на викиншките бродови.