При поплави и свлечишта загинаа 68 лица во Индонезија

epaselect epa07060676 Indonesian rescuers carry a body bag of a disaster victim during a mass burial at a field in Palu, central Sulawesi, Indonesia, 01 October 2018. According to reports, at least 832 people have died as a result of a series of powerful earthquakes that hit central Sulawesi on 28 September 2018 and triggered a tsunami. EPA-EFE/MAST IRHAM

Најмалку 68 лица загинаа, а илјадници ги напуштија нивните домови поради поплавите и свлечиштата на индонезискиот остров Сулавези, соопштија локалните претставници.

Евакуирани се околу 6.700 лица во привремени засолништа.

Во областа Гова, која е најтешко погодена, регистрирани се најмалку 45 смртни случаи.