Приштина: Владејачките партии постигнаа договор за дијалогот со Белград

Претставници на косовските владејачки партии постигнаа договор за финалната фаза од дијалогот за нормализација на односите со Белград. Тие изработија резолуција во која напишаа дека косовскиот Парламент може да донесе одлука за територијата, јавија приштински медиуми.