Приведен албански државјанин по кого е распишана потерница од Интерпол

Албански државјанин е лишен од слобода при влез во Македонија, врз основа на телеграма која македонското МВР ја добило од Интерол.

М.Л. (33) е приведен вчера во 16:45 на граничниот премин „Долно Блаце“ при влезот во Македонија, Тој имал албанска патна исправа.

Албанскиот државјанин, како што соопшти МВР, во 19:45 часот е предаден на УПС од ОАС-СВР Скопје за натамошна постапка.