„Праисторија“ во Архиелошкиот музеј на Македонија

Oтворена архелошката изложба „Праисторија“, во Aрхеолошкиот музеј на Македонија. Промоција на материјалната и духовната култура – Од најраните доби на човековото постоење од локалитетите во струмичко-радовишкиот регион. Делото на еминентниот археолог и долгогодишен истражувач – Зоран Рујак, кое соддржи разни нови сознанија, граѓаните ќе можат да го видат во музејот се до крајот на месец април.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста