Почнува интернационалниот фестивал на дуодрамата „Бранко Ѓорчев“ во Неготино

Интенционалениот фестивал „Бранко Ѓорчев“ се одржува од денеска 10 –ти до 13 –ти мај во Неготино. Организатор на фестивалот е Театар „Провокација“, а покровител е Општина Неготино.
Фестивалот е од натпреварувачки карактер и ќе бидат доделени наградите: најдобра машка улога, најдобра женска улога, најдобра партнерска игра и надобра претстава. Членовите на жири-комисијата се актерите: Васил Зафирчев , Селпин Керим и Роберт Ристов.

Во продолжение слушнете ја изјавата на Роберт Ристов –актер, жири комисија на фестивалот за телевизија Алфа.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста