Почина шефот на Меѓународната агенција за нуклеарна енергија

Шефот на Меѓународната агенција за нуклеарна енергија (IAEA), Јукија Амано почина на 73 години.

-Секретаријатот на IAEA со длабоко жалење ве информира дека генералниот секретар Амано почина, е наведено во писмото кое е испратено до земјите членки на организацијата, пренесува Ројтерс.

На оваа позиција, Амано беше директор од 2009 година.