Последиците од НАТО бомбардирањето- Докторка Грујичиќ зборува за малигните болести


Началникот на неврохирургијата во Клиничкиот центар во Србија, д.р Даница Грујичиќ изјави дека во Србија мора да се направи научно студирање, на која ќе се докаже колку државата е загадена од ураниум, после бомбардирањето кое се случи 1999 година

Како што рече за РТС, мора да се гледаат локациите кои се бомбардирани, а бомбардирано е 70 % од државата.

Ако ја погледнете популацијата во Србија од 7,2 милиони, од 2010 по пописот, мораме да бидеме свесни на фактите, дека не постои семејство во земјава која нема никакво заболување од малигни болести, рече Даница Грујичиќ.

Ние како медицински лица, забележавме дека тоа се одредени врсти на тумор, кои не се јавуваат исклучиво кај луѓе од педесет или шеесет години, туку се јавуваат кај мали деца кои во последно време се многу почести !
Таа рече дека во еден период од 2008 година до 2012 година, драстично се зголемиле болестите и лечењето кај децата.

Ние како медицински лица, забележавме дека тоа се одредени врсти на тумор, кои не се јавуваат исклучиво кај луѓе од педесет или шеесет години, туку се јавуваат кај мали деца кои во последно време се многу почести !
Таа рече дека во еден период од 2008 година до 2012 година, драстично се зголемиле болестите и лечењето кај децата.

Спрема нејзините зборови, мора да се направи студирање кое ќе се докаже кои места во Србија се загадени.

Не можете да ја гледате цела популација, морате да ги гледате локациите кои се бомбардирани, а бомбардирано е 70 % места од државата, рече доктор Даница Грујичиќ.

Ако се случи поплава, земјотрес, бомбардирање, ослободување е тоа дека токсичните материи од тие постоења од ураниум, предизвикуваат еколошка катастрофа.

Она што ни една власт не направи после 1999 година, е точната анализа, што значи имавме можност, а не го направивме тоа.

Запалени села во Косово, пропаднати преговори со Белград: пред 20 години НАТО започна да ја бомбардира Југославија а германски војници за првпат по Втората Светска Војна се најдоа во воен ангажман.