Портокалова фаза од утре до недела во Mакедонија, бремените и луѓето над 60 години да не одат на работа

Портокалова фаза од утре до недела во Mакедонија. Бремените и постарите од 60 години да бидат ослободени од работа. Да не се работи на отворено, а децата во градинките да не практикуваат физичка активност надвор во најтоплиот период од денот. Ова се само дел од препораките на владата и за јавниот и за приватниот сектор за да се намалат последиците од високите температури кои ја зафатија државата. Од комисијата за заштита од топлотни бранови повикуваат и на почитување на општите препораки.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста